کمپین بین المللی دعا فقط برای یک نفر با تولیدات رسانه ای در زمینه ی ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار فعالیت میکند

راه های یارى و نصرت امام زمان (عج)

راه های یارى و نصرت امام زمان (عج)

چگونه امام زمان را یاری کنیم؟


مرحله اوّل:

یارى اعتقاد و اندیشه و فکر و تصمیم است، که شخص خودش را در مسیر امام زمان علیه السلام قرار بدهد.
از ناحیه فکرى، اعتقادى امام علیه السلام را یارى و نصرت نماید.
🔶با تقویت نیروى اعتقادى خویش به آن حجّت خداوند وابستگى کامل داشته باشد و شیعه خالص گردد.
مرحله دوم :
نصرت و یارى امام علیه السلام به وسیله زبان است، یعنى انسان زبانش را در راه امام زمان علیه السلام و کمک به ایشان و علیه دشمن ایشان به کار بگیرد.
🔶در روایات بسیار این معنا را مى بینیم که افرادى با زبان، یاور پیغمبر و ائمه علیهم السلام بوده اند اما مرحله دیگر را نداشتند و فقط در یک مقطع خاص این فضیلت را داشتند.
🔶از معجزه هاى اولیاى دین این است که وقتى در حق این افراد دعا مى کردند به این نکته اشاره داشتند.
🔶حسان بن ثابت از جمله شعرایى بود که از اصحاب پیغمبر صلى الله علیه وآله به شمار آمده است و در مناسبت هاى مختلف شعر مى سرود ولى آدم بزدل و ترسویى بود لذا در جنگ خندق (احزاب) از ترس میان زنان پنهان شده بود. زنان متوجه شدند که یک یهودى از پشت سر شبیخون زد. به حسان گفتند: بلند شو و یهودى را به قتل برسان. اما او از ترس حاضر نشد. سرانجام یکى از زنان بلند شد و یهودى را کشت. حسان حتى بلند نشد لاشه یهودى را بیرون ببرد.لذا او مردى
بزمى بود و رزمى نبود.
🔶در غدیر خم هنگامى که پیغمبر صلى الله علیه و آله به فرمان خداوند، امیرالمؤمنین علیه السلام را به خلافت خویش نصب فرمود. حسان به پیامبر صلى الله علیه وآله عرض کرد: اجازه مى دهید شعر بگویم؟ پیامبر اجازه فرمود و او این شعر را سرود:
یُنادیهِمْ یَوْمَ الغَدیرِ نَبِیُّهُم
بِخُمٍ وَأسمِعْ بِالرَّسُولِ مُنادِیاً
🔶بعد از سرودن این شعر پیامبر صلى الله علیه وآله به حسان فرمود: «لاتزال یا حسّان مؤیّدا بروح القدس ما نصرتنا بلسانک؛ تا وقتى که با زبانت ما را یارى مى کنى روح القدس یاور تو باشد».
🔶زبان در کمک به اولیاى دین خیلى مهم است.
هنگامى که هشام بن الحکم در مجلس هارون با مخالفین درباره امامت مناظره و بحث کرد هارون در اتاق مجاور بود و هشام خبر نداشت.
🔶هشام از شاگردان امام صادق و امام کاظم علیهما السلام بود. بعد از شکست دادن مخالفین و اثبات امامت حضرت موسى بن جعفر علیهما السلام هارون عصبانى شد و گفت: عجب، این زنده است و من حکومت مى کنم به خدا قسم زبان هشام از صد هزار شمشیرزن براى حکومت من خطرناک تر است.
🔶هشام در سنین جوانى آن چنان سخن مى گفت که مردم در مقابلش تسلیم مى شدند. عمر بن عُبَید را در بصره با یک بیان ساده آن چنان در هم پیچید، که مجبور به تسلیم شد.
انسان در مقابل فتنه هاى دشمنان باید امام علیه السلام را یارى نماید.
🔶البته ناگفته نماند که این نحو یارى براى کسانى است که از عهده آن برآیند وگرنه چه بسا انسان در اثر جهل به جاى یارى به دین ضربه بزند. به همین سبب ائمه علیهم السلام به هر کسى اجازه نمى دادند با دشمنان بحث کند.
🔶ابوجعفر مؤمن الطاق یکى از اصحاب برجسته امام صادق علیه السلام بود. ایشان در بحث و مناظره مهارت عجیبى داشتند، ابوخالد کابلى مى گوید: ابوجعفر مؤمن الطاق را دیدم که در روضه پیامبرصلى الله علیه وآله نشسته است و در حالى که اهل مدینه (بر اثر ازدحام و کشمکش) جامه او را پاره کرده بودند باز هم پیوسته به سؤال هاى آنان پاسخ مى داد. به او نزدیک شدم و گفتم: امام صادق علیه السلام ما را از کلام (و بحث و مناظره) نهى فرموده است.
به من گفت: آیا امام به تو چنین دستورى داده است که این مطلب را به من بگویى؟
🔶گفتم: به خدا سوگند خیر، غیر ولى به من دستور فرمود که با کسى بحث نکنم. مؤمن الطاق گفت: برو دستور آن حضرت را اطاعت کن.
ابوخالد گوید: سپس به محضر امام صادق علیه السلام شرفیاب شدم، و گفت و گویم با مؤمن الطاق را به عرض ایشان رساندم. امام علیه السلام لبخندى زد و فرمود: اى ابوخالد! البته مؤمن الطاق با مردم بحث مى کند و پرواز مى نماید، امّا تو اگر بال هایت را ببرند دیگر پرواز نمى کنى.
🔶حضرت، مؤمن الطاق را تأیید مى کردند. پس کسى که مى خواهد بحث کند باید هم مطالعه جامع و هم حضور ذهن کاملى داشته باشد تا بتواند شبهات را فورى پاسخ بدهد.
مرحله سوم:
یارى امام علیه السلام به وسیله مال است. گاهى در مقابل دشمنان و گاهى کمک به دوستان امام زمان علیه السلام که در واقع کمک به امام علیه السلام است؛
⭕️مانند جوانى که نیاز به ازدواج یا شغل دارد انسان او را از لحاظ فکرى یا مالى کمک کند. در واقع این ثواب و فضیلت نصرت و یارى امام علیه السلام یا اعانت امام را خواهد برد.
⭕️ نوع دیگر کمک به وسیله رفتار و سلوک است؛ یعنى شخص چنان روش و کردارى داشته باشد که مایه سرافرازى دوستان امام و شکست و خوارى دشمنان دین گردد.
⭕️بزرگ ترین دشمن امام زمان «عجّل اللَّه فرجه» شیطان است. باید به وسیله تقوا و پاکى و درستکارى به جنگ شیطان برویم و با کوشش و جدّیت در امر عبادت او را زمین بزنیم.
⭕️نماز اوّل وقت، خود برخورد و مبارزه با دشمنان امام زمان علیه السلام است. معاشرت صحیح با دیگران مانند: احترام به پدر و مادر و صله رحم و خوش زبانى و نیک خویى و امانتدارى از گونه هاى یارى کردن امام زمان «عجّل اللَّه فرجه» است.
مرحله چهارم:
نحوهاى یارى امام علیه السلام دعا نمودن براى حضرت است. به خصوص دعا براى تعجیل فرج ایشان. چون یکى از مهم ترین وسایل مؤثّر در این عالم دعاست.
⏺براى نابودى دشمن و غلبه بر مخالفین و براى تقویت بنیه دین و اولیاى دین دعا بهترین وسیله است؛ مانند صلوات فرستادن. صلوات هم ذکر است و هم دعا. «خدایا درود فرست بر پیامبر؛
یعنى وجود پیامبر صلى الله علیه وآله را، دین آن حضرت را، در عالم گسترش بیشترى بده».
⏺ پس صلوات درخواست گسترش یافتن عظمت و جلال و شکوه و مقام این دین مقدس است. این همه ثواب براى صلوات از جهت آن است که این درخواست بهترین درخواست‌ها از خداوند است. مخصوصاً اگر با «وعجل فرجهم» همراه باشد. این خودش یکى از اقسام نصرت و یارى امام زمان علیه السلام با زبان است ولى به سبب اهمیت آن جداگانه ذکر کرده اند.
⏺ خود آن حضرت علیه السلام فرمودند: «وَاَکثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعجیلِ الْفَرَجْ فَاِنَّ ذلِکَ فَرَجُکُم؛ (۵۰) براى تعجیل فرج من بسیار دعا کنید چرا که گشایش کار شما در همان است».
⏺این طور نباشد که انسان گاهى که یادش آمد دعا کند، بلکه باید در نماز و بعد از نماز و اوقات دیگر پیوسته دعا نماید.
مرحله پنجم:
اقسام دیگر نصرت و یارى امام، ذکر فضایل و مناقب و مصائب ائمه علیهم السلام است. چون امام زمان «عجّل اللَّه فرجه» شبانه روز بر جدّش حسین علیه السلام گریه مى کند و اظهار همدردى با آن حضرت نوعى یارى نمودن است.

✍️سیدمهدی حائری واصلی
ادامه …
قسمت دوم


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *