کمپین بین المللی دعا فقط برای یک نفر با تولیدات رسانه ای در زمینه ی ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار فعالیت میکند

امروز : یکشنبه, ۵ فروردین , ۱۴۰۳

شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم

شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم

شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم

حتمی بودن ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در قرآن مسئلۀ حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و قیام جهانی ایشان، علاوه بر آیات قرآن، در روایات بسیاری از طریق شیعه آمده است؛
حتی در اغلب کتب حدیثی عامّه نیز طرح شده و از مسلّمات اعتقادی مسلمانان است. همان گونه که می‌دانیم، حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در سال ۲۵۵ هجری قمری به دنیا آمده و سپس به دلایلی از دیدگان مردم غایب شده است؛ البته غیبت حضرت در دو مرحله بوده است: غیبت کوتاه (صغری) و غیبت طولانی (کبری).
در مرحلۀ نخست که حدود هفتاد سال به طول انجامید، شیعیان به واسطۀ چهار نایب خاص، با حضرت ارتباط داشته و امور دینی خود را به فرمان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف انجام می‌دادند، تا آن که حضرت به چهارمین نایب خود، علی بن محمد سمری خبر دادند که چند روز دیگر از دنیا می‌رود و دیگر پس از او شخص خاصی میان من و مردم واسطه نیست، چراکه غیبت کبری آغاز شده است.
ایشان هم چنین راه شناخت وظایف و تکالیف را برای شیعیان مشخص و آن‌ها را موظف کرد به دانشمندان دینی رجوع کنند: در حوادثی که برای شما پیش می‌آید، به فقیهان و روایت گران سخنان ما مراجعه کنید، زیرا آن‌ها حجت من بر مردم هستند، همان گونه که من حجت خدا بر آنان هستم.
از آن زمان، غیبت طولانی حضرت آغاز گشته و هنوز ادامه دارد. ایشان طبق صدها آیه و حدیث معتبر برای تشکیل حکومت عدل جهانی ظهور خواهد کرد.
برخی از آیاتِ حکایت گر حکمیت حکومت مهدوی، عبارتند از:
آیۀ اول:
(هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَ دِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُون)؛ او کسی است که پیامبر خود را با هدایت و دین حقّ فرستاد، تا آن را بر همه دین‌ها پیروز گرداند، هرچند مشرکان ناراحت باشند.
این آیه به همین صورت، علاوه بر این سوره در دو سورۀ دیگر نیز آمده است: سورۀ فتح، آیۀ ۲۸ و سورۀ صف، آیۀ ۹. گرچه اسلام از نظر منطق و استدلال همیشه پیروز بوده است، اما این آیه، غلبۀ ظاهری و وعدۀ حاکمیت اسلام بر جهان را بیان می‌کند؛ چنان که در آیات دیگری نیز «ظَهَرَ» به معنای استیلا یافتن آمده است؛ مثل:(إِنْ یَظْهَرُوا عَلَیْکُمْ یَرْجُمُوکُمْ)؛اگر بر شما غالب شوند، سنگسارتان می‌کنند. و دربارۀ کفار آمده است:(إِنْ یَظْهَرُوا عَلَیْکُمْ لا یَرْقُبُوا فِیکُمْ إِلًّا وَ لا ذِمَّهً)؛ اگر بر شما غالب شوند، هیچ عهد و پیمانی را مراعات نمی کنند.
از سویی، این آیه تاکنون تحقق نیافته است و از سوی دیگر، خداوند وعدۀ حاکمیت کلّی اسلام را داده و وعده اش دروغ نیست؛ در نتیجه، همان گونه که در روایات بسیاری آمده است، این آیه به ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف اشاره دارد.
امام صادق علیه السلام در سخنی فرمود: هنگامی که قائم ما قیام کرد، جایی در روی زمین باقی نمی ماند، مگر این که در آن جا صدای «اشهد ان لا اله الا اللَّه» و «اشهد ان محمداً رسول اللَّه» بلند می‌شود.
و فرمود: هرگاه قائم ظهور کند،عدل را در میان مردم برقرار می‌سازد و جور و ستم در زمان او بر طرف می‌شود و راه‌ها امن می‌گردد. در زمان او، زمین برکات خود را بیرون می‌کند و قائم، هر حق را به اصحابش بر می‌گرداند. در ظهور او تمام مردم روی زمین، دین اسلام را خواهند پذیرفت و آیه شریفه:(وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ کَرْهاً وَ إِلَیْهِ یُرْجَعُونَ) مصداق پیدا خواهد کرد.
و فرمود: هرگاه قائم ظهور کند، عدل را در میان مردم برقرار می‌سازد و جور و ستم در زمان او بر طرف می‌شود و راه‌ها امن می‌گردد. در زمان او، زمین برکات خود را بیرون می‌کند و قائم، هر حق را به اصحابش بر می‌گرداند.
در ظهور او تمام مردم روی زمین، دین اسلام را خواهند پذیرفت و آیه شریفه:(وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ کَرْهاً وَ إِلَیْهِ یُرْجَعُونَ)مصداق پیدا خواهد کرد. قائم در میان مردم، مانند حضرت داود علیه السلام و حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم حکم می‌کند. در آن زمان، گنج‌های زمین ظاهر و زینت هایش آشکار می‌شود، همه مردم ثروت مند خواهند شد و دیگر جایی برای مصرف صدقات پیدا نخواهد شد.

ادامه دارد …


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *